קצת חדשות מעולם הרכב

עכשיו במדריכים:

מדריך|ללמוד את כל השפות בעולם ולשלוט!!!

לובי מוטוריקה אשכול מספר 4538
אין לך הודעות חדשות |

Tzvikaתאריך: 15.05.06 - שעה: 09:08:03
חבר מתאריך: 26.09.06 - שעה: 04:41:53
9,024 הודעות.

ישנן כעת 1 תמונות ציבוריות בגלרייה שלי
שליחת הודעה פרטית צפה בפרופיל משתמש הוסף לרשימת החברים
#4538, "קצת חדשות מעולם הרכב"


  

          

פורשה מפסיקה לייצר את מכונית-העל שלה לאחר ייצור של כ-1270 יחידות. אם לא הספקתם לקנות אחת עד עכשיו, כנראה שתאלצו להסתפק באחת משומשת. הקאררה GT, שהושקה בשנת 03' ונמכרה החל מתחילת 04', סימלה את חזרתה של פורשה לסגמנט האולטרא אקזוטיות. ה-GT צוידה בטכנולוגיות שפותחו למסלול המירוצים והשתמשה בבלמים קרמיים, קרבון פייבר ועוד. ל-GT מנוע V10 מרכזי בנפח 5733 סמ''ק המספק 612 כ''ס ב-8000 סל''ד ו-60.2 קג''מ, שמועברים לגלגלים האחוריים בעזרת תיבת הילוכים ידנית ומצמד קראמי, לראשונה בפורשה. 100 קמ''ש מושגים תוך 3.9 שניות ו-160 קמ''ש בשבע שניות בדרך למהירות מרבית של 330 קמ''ש. פורשה התגאו כי מדובר במכונית על שניתן להשתמש בה ביום יום מכיוון שהיא צויידה במזגן, בקרת אחיזה, ומערכת ניווט לווינית משולבת עם מערכת קול איכותית. תתפלאו, אבל את חלק מאלו לא תמצאו בכל מכוניות העל.
לנו נותר לקוות כי פורשה מפסיקים כרגע את הייצור רק כדי להציג דגם חדש ומרשים עוד יותר בעתיד.






כמדי שנה, בוחר צוות בינלאומי של עיתונאי רכב במנועים המצטיינים של השנה. השנה מנה חבר השופטים 62 עיתונאים מ-29 מדינות – כולל, אגב, מצרים, אבל לא מישראל... המנועים נבחרים ב-8 קטגוריות נפח, כאשר בנוסף מוענקים פרסים גם למנוע החסכוני ביותר, מנוע הביצועים הטוב ביותר, וכן נבחר המנוע החדש של השנה. מתוך שמונת זוכי קטגוריות-הנפח נבחר הזוכה בפרס היוקרתי מכולם: מנוע השנה הבינלאומי.
זה אולי קצת עצוב, אבל רשימת הפרסים של 2006 נראית כמו העתק של אותה רשימה מהשנה שעברה. 9 מתוך 12 התארים הם חזרה על הבחירה של 2005, ושני מנועים חדשים חלקו ביניהם את יתרת 3 התארים. בפרס ''מנוע השנה הבינלאומי 2006'' החשוב מכולם זכה שוב מנוע ה-V10 האימתני של הב.מ.וו M5/M6 – וזו הפעם הראשונה בתולדות הפרסים הללו שאותו מנוע זוכה בתואר שנתיים ברציפות. הבחירה שלנו, יש לציין, היתה דווקא במנוע שזכה במקום השני בקטגוריה זו – ה-1.4 TSI של פולקסווגן, המשלב הגדשת טורבו ומגדש-על. פולקסווגן יכולה להתנחם במקום הראשון בו זכה מנוע זה בקטגוריית הנפח 1.0-1.4 ל', וכן בתואר ''המנוע החדש הטוב ביותר''. המנוע החדש השני ברשימה הוא ה-2.5 ל' טורבו של סובארו, בקטגוריית הנפח 2.0-2.5 ל'. שני המונעים החדשים, אגב, מחליפים מנועי דיזל שזכו באותן קטגוריות-נפח בשנה שעברה – כך שבין המנצחים השנה יש רק מנוע דיזל אחד.
כאמור, כל שאר הזוכים הם חזרה על הרשימה של 2005 – וזה אומר שב.מ.וו, שוב, גרפה את מירב התארים. בנוסף לזכיה בפרס הגדול, ה-V10 הבאווארי נטל גם את המקום הראשון בקטגוריית הנפח מעל 4.0 ל', ובתואר מנוע הביצועים של השנה. מנוע הדיזל טווין-טורבו של ה-535 נבחר בשנית בקטגוריית הנפח 2.5-3.0 ל'. אבל ההישג המרשים ביותר לדעתנו שייך למנוע ה-3.2 ל' של ה-M3 וה-Z4 M רודסטר: מקום ראשון בקטגוריה 3.0-4.0 ל', שנה שישית ברציפות! בסך-הכל זכתה ב.מ.וו ב-5 פרסים.
לפניכם רשימת הזוכים המלאה.




ה-RX8 PZ היא הגרסה החדשה לקופה הרוטורית של מאזדה והיא תוכננה בשיתוף עם סדנת פרודרייב הבריטית ותיוצר במהדורה מוגבלת של 800 יחידות. הגרסה החדשה מצוידת במנוע המקורי החזק יותר (231 כ''ס) מתוך זוג המנועים המוצעים ב-RX8 ועיקר השדרוג התרכז בצד ההתנהגות והקוסמטיקה. ה-PZ מונמכת ב-15 מ''מ, מצוידת בבולמי בילשטיין וקפיצי אייבך שיוצרו לפי ספסיפיקציות של פרודרייב לדגם. בולמי הזעזועים החדשים אמורים להקשיח את פעולת המתלה בשישים אחוזים ועדיין לא לפגוע בנוחות בשימוש יום יומי. מוטות הייצוב נשארו באותו הקוטר של הגרסה המקורית אבל פרודרייב שינו את גיאומטרית המתלה במטרה לחדד את ההתנהגות והניהוג. הדוד האחורי של המפלט שונה כדי ליצור צליל ערב לנוהג ברכב והסובבים אותו. את חישוקי ה-''18 הכסופים של OZ עם ליטופי הקרבון תוכלו לראות בעצמכם בתמונות המצורפות. מבחוץ נבדלת ה-PZ מאחיותיה ''הנחותות'' בספוילר שונה מאחור, מראות שונות וכיתובי פרודרייב ו-PZ.
כנאמר השינויים הללו באו במטרה להפוך את הקופה של מאזדה לממוקדת וספורטיבית יותר, אולי זה מסביר מדוע נתוני התאוצה והמהירות הסופית לא השתנו לעומת הדגם ה''רגיל''- גישה מרעננת בעולם של יותר מהירות ויותר כח.
ואנחנו עדיין תוהים האם נזכה יום אחד לראות גם RX8 ביבוא סדיר לארץ.



לחץ לקריאת המשך הטקסט...





אוהב אתכם, צביקה
מנהל פורום מוטוריקה, משחקים וסרטים


הסרסור הרישמי של הפורום. מחפש בחורות עם

  

כתיבת תגובה להודעה כתיבת תגובה עם ציטוט אל ראש ההודעה התרע על הודעה זו

תגובה מהירה
שמך
טקסט
  
הכתיבה מותרת לחברים בלבד - לחץ להרשמה !

נושאמחברתאריך הודעהמספר
    
תודה (ל"ת) iceman10 תאריך: 16.05.06 - שעה: 22:43:52 #1
פייייייייייי ,רק בחלומות יש דברים כאלו (ל"ת) hole תאריך: 17.05.06 - שעה: 19:16:16 #2

iceman10תאריך: 16.05.06 - שעה: 22:43:52
חבר מתאריך: 26.09.06 - שעה: 05:31:19
1,353 הודעות.
שליחת הודעה פרטית צפה בפרופיל משתמש הוסף לרשימת החברים
#4564, "תודה"
בתגובה להודעה מספר 0


          


  

כתיבת תגובה להודעה כתיבת תגובה עם ציטוט אל ראש ההודעה התרע על הודעה זו

holeתאריך: 17.05.06 - שעה: 19:16:16
חבר מתאריך: 06.07.04 - שעה: 16:11:43
13,538 הודעות.
שליחת הודעה פרטית צפה בפרופיל משתמש הוסף לרשימת החברים
#4575, "פייייייייייי ,רק בחלומות יש דברים כאלו..."
בתגובה להודעה מספר 0


  

          





========================== עכשיו בפורום סרטים ,ים של סרטים עם תרגום =============================

  

כתיבת תגובה להודעה כתיבת תגובה עם ציטוט אל ראש ההודעה התרע על הודעה זו

לובי מוטוריקה נושא #4538
תגובה מהירה
שמך
טקסט
  
הכתיבה מותרת לחברים בלבד - לחץ להרשמה !


הוסף למועדפים - קבע כאתר הבית

כל הזכויות שמורות ל- זבנג.נט © Zbeng@Zbeng.Net
ההשתתפות באתר מותנית בהסכמה להסכם השימוש.
השעה כעת: 22:50:14 - תאריך: 14.09.25



ספר טלפונים | ספר אנשים | אינדקס שירים